دوره ۱۴، شماره ۱ - ( لیزر در پزشکی ۱۳۹۶ )                   جلد ۱۴ شماره ۱ صفحات ۲-۹ | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of Fractional Ablative CO2 laser on the reduction of Striae distensae. lmj 2017; 14 (1) :9-2
URL: http://icml.ir/article-1-363-fa.html
طبایی سید مهدی، آقا جان فاطمه، برنجی اردستانی هدی، نادری مینا سادات، طاولی زهرا، دبیران سهیلا و همکاران.. بررسی اثر لیزر Fractional Ablative CO۲ در کاهش استریای بارداری در بیماران مبتلا به استریای بارداری. فصلنامه علمی پژوهشی لیزر در پزشکی. ۱۳۹۶; ۱۴ (۱) :۹-۲

URL: http://icml.ir/article-۱-۳۶۳-fa.html


مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران
چکیده:   (۴۹۵۲ مشاهده)

مقدمه: استریاها ضایعات خطی، آتروفیک و فرو​رفتۀ پوست هستند و در مناطقی که پوست تحت کشش قرار می‌گیرد ایجاد می​‌شوند و زمانی​‌که به​ دنبال بارداری ایجاد شوند، استریای بارداری نام می​‌گیرند. گفته می​‌شود که ایجاد استریا شایع​ترین تغییر بافت همبند در طول بارداری می​‌باشد. استریا​ها ضایعات پوستی بد​شکل ​کننده‌ هستند که از نظر زیبایی​‌شناسی باعث نگرانی‌های زیادی در فرد می‌​شوند و استرس روانی زیادی را برای وی ایجاد می​‌کنند و به ​شدت کیفیت زندگی وی را تحت​ تأثیر قرار می​‌دهند و متأسفانه قابل پیشگیری نمی‌باشند و ندرتاً احتمال بهبود خود​به‌​خود استریا بدون مداخلۀ پزشکی وجود دارد. با​وجود استفاده از روش​‌های گوناگون موضعی و به​‌کارگیری لیزر​ها جهت درمان تا​کنون روشی برای جلوگیری از ایجاد استریای ناشی​ از بارداری و راهکاری اساسی برای درمان آن وجود ندارد. با​توجه به سابقۀ نتایج مثبت استفاده از لیزر fractional برای جوان​سازی پوست نسبت به دیگر تکنیک‌های درمانی و مؤثر بودن آن در ترمیم تغییرات پوستی ناشی از آفتاب و افزایش الاستیسیتی و ضخامت  پوست و بهبود جای آکنه و اسکار​های دیگر و همچنین به​ علت داشتن عوارض کمتر و زود​گذر و داشتن تأثیر بیشتر، در این مطالعه سعی شده است که اثر لیزر Fractional Ablative CO2 در کاهش استریای بارداری در بیماران مراجعه ​کننده به مرکز تخصصی لیزر جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران را مورد مطالعه قرار دهیم..
روش بررسی: این مطالعه، یک بررسی Case series می​‌باشد که در مرکز تخصصی لیزر جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران بین سال​های 1394-1390 انجام شد. در این مطالعه پروندۀ 24 خانم از سن42-20 سال با تیپ پوستی II-V  با استریای ناشی​ از بارداری بررسی شد. معیار‌های ورود آن​ها به مطالعه وجود استریای بارداری بر​روی پوست و معیار‌های خروج شامل: وجود شرایط و یا بروز عوارضی است که بر​روی ترمیم زخم تأثیرگذار بود. شدت استریا​ها توسط پزشک درمانگر بر​اساس Daveys scoring طبقه​ بندی شد. و چهار جلسۀ‌ درمانی با لیزر Fractional Ablative CO2 با فواصل 1 ماه برای هر بیمار انجام شد. قبل از درمان و 1 ماه بعد از اتمام درمان از استریاها عکس تهیه شد و میزان بهبود ضایعات با مقایسۀ‌ عکس‌ها توسط پزشک درمانگر ارزیابی و بر​اساس Global improvement scale نمره ​دهی شد. میزان رضایت بیماران از بهبود ظاهری استریا‌ها به ​وسیلۀ پرسش سنجیده و نتایج به 4 گروه تقسیم شد.
یافته‌ها: میزان اثر​بخشی این لیزر براساس مقایسۀ عکس​‌های قبل و بعد از درمان توسط پزشک درمانگر و نمره‌​دهی براساس Global improvement scale بررسی شد که اثر​بخشی این لیزر در بهبود استریا را تأیید کرد. از نتایج دیگر به ​دست​ آمده از این مطالعه، ارتباط بین استریا با عواملی از​قبیل میزان بهبود، سن، تیپ پوستی و تعداد بارداری می​‌باشد به​ طوری​که شدت استریا با میزان بهبود استریا ارتباط دارد (Pvalue:0.033). سن با میزان بهبود استریا ارتباط ندارد (Pvalue: 0.45). تیپ پوستی با میزان بهبود استریا ارتباط ندارد (Pvalue: 0.24). تعداد بارداری با میزان بهبود استریا ارتباط ندارد (Pvalue:0.71).
نتیجه​ گیری: با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه درزمینۀ تأثیر این لیزر در بهبود استریا از​جمله کاهش عمق و کاهش عرض استریا و نزدیک کردن رنگ استریا به رنگ پوست بیمار، استفاده از این لیزر در بهبود استریا می​‌تواند سودمند باشد.

متن کامل [PDF 2274 kb]   (۱۸۹۱ دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1396/1/23 | پذیرش: 1396/3/5 | انتشار: 1396/3/30

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی - پژوهشی لیزر در پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Lasers in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb