دوره 17، شماره 4 - ( لیزر در پزشکی 1399 )                   جلد 17 شماره 4 صفحات 39-30 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zarie S, KianMehr Z, Khorsandi K. S tudy the effect of combination therapy of trachyspermum ammi and low level laser on the viability of MDA-MB-231 breast cancor cell line.. lmj 2021; 17 (4) :30-39
URL: http://icml.ir/article-1-503-fa.html
ذریعه سپیده، کیان‌مهر زهرا، خرسندی خاطر. مطالعۀ اثر درمان ترکیبی اسانس زنیان و لیزر کم‌توان بر بقاء سلولی سلول‌های سرطان سینه ردۀ MDA-MB-231. فصلنامه علمی پژوهشی لیزر در پزشکی. 1399; 17 (4) :30-39

URL: http://icml.ir/article-1-503-fa.html


گروه پژوهشی فتودینامیک، مرکز تحقیقات لیزردرپزشکی، پژوهشکدۀ یارا، جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (2924 مشاهده)
مقدمه: سرطان در بسیاری از جوامع از جمله ایران دومین عامل مرگ‌و‌میر بعد از بیماری‌های قلبی عروقی است. یکی از روش‌های سنتی برای کنترل پیشرفت بیماری سرطان سینه شیمی‌درمانی است که اغلب با عوارض شدید همراه می‌باشد. تحقیقات نشان می‌دهد که گیاهان دارویی منبع عالی و قابل اعتماد برای توسعۀ داروهای جدید ضد سرطان می‌باشند. در مطالعۀ حاضر اثر اسانس گیاه زنیان به تنهایی و همراه با لیزر کم‌توان بر سلول‌های سرطانی سینه ردۀ MDA-MB-231 بررسی شده است.
روش بررسی: پس از کشت سلول‌های سرطانی سینه ردۀ MDA-MB-231 این سلول‌ها با غلظت‌های مختلف اسانس زنیان (صفر تا 100 میکروگرم بر میلی‌لیتر) به مدت 24 ساعت تیمار شدند و سپس در معرض تابش لیزر کم‌توان با طول موج 660 نانومتر و انرژی J/cm2 3  به مدت 90 ثانیه قرار گرفتند. اثر اسانس زنیان و لیزر کم‌توان بر بقاء سلولی، تغییرات مورفولوژی سلول‌ها و وقوع آپوپتوز به ترتیب با استفاده از تستMTT ، میکروسکوپ نوری و میکروسکوپ فلورسانس بررسی گردید.
یافتـه‌ها: غلظت مؤثرۀ (IC50) اسانس زنیان در µg/ml 35 در سلول‌های سرطانی سینه ردۀ MDA-MB-231 به دست آمد. داده‌های حاصل از تست MTT  نشان داد که سلول‌های سرطانی سینه ردۀ MDA-MB-231 در معرض تابش لیزر کم‌توان تنها از بین نمی‌روند و همچنین درمان ترکیبی یعنی وقتی ابتدا سلول‌ها با اسانس زنیان تیمار و سپس در معرض لیزر کم‌توان قرار داده شدند، نسبت به تیمار با اسانس زنیان تنها، مرگ و میر بیشتری ایجاد می‌کند.  تصاویر حاصل از میکروسکوپ نوری و میکروسکوپ فلورسانس نیز مؤید مرگ و میر سلولی بیشتر در روش ترکیبی تیمار سلول‌ها با اسانس زنیان و سپس لیزر کم‌توان بود.
بحث و نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد اسانس زنیان علاوه بر خواص دارویی متعددی که در سایر مطالعات ذکر شده است، دارای اثرات ضدسرطانی نیز می‌باشد و همچنین درمان ترکیبی متشکل از اسانس زنیان و لیزر کم‌توان باعث افزایش اثرات ضدسرطانی اسانس زنیان و کاهش بیشتر بقاء سلول‌های سرطانی سینه ردۀ MDA-MB-231 می‌شود. بررسی اثرات ضد سرطانی اسانس زنیان و نیز مواد مؤثرۀ آن در سایر سلول‌های سرطانی و نیز مدل حیوانی توموری در مطالعات آینده پیشنهاد می‌شود.
متن کامل [PDF 1323 kb]   (546 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1400/2/28 | پذیرش: 1399/12/10 | انتشار: 1399/12/10

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی - پژوهشی لیزر پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Lasers in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb