مقدمه: حساسیت دندانی از شایعترین علل مراجعه به مطب دندانپزشکی است که به درد تیز و کوتاه ناشی از عاج اکسپوز در پاسخ به تحریکات حرارتی، مکانیکی، اسموتیک و شیمیایی اطلاق می شود. درمانهای پیشنهادی شامل خمیردندانها، دهانشویهها، ادهزیو و رزینها میباشد. اما، اکثر این درمان ها غیر مؤثر یا با تأثیر محدود میباشند. امروزه، " لیزر" به عنوان روشی نو افق جدیدی را در درمان افزایش حساسیت دندانی گشوده است. لیزرهایی که برای درمان حساسیت دندانی به کار می روند به 2 دسته تقسیم می شوند: لیزرهایی با توان متوسط و لیزرهایی با توان کم. که ادعا شده است لیزرهای دسته اول موجب سیل توبول های عاجی شده و لیزرهای دسته دوم اثر های متابولیک دارند.
روش بررسی: در این مطالعه مقالات موجود در پایگاههای pubmed ، science Direct , google scholar با کلید واژه های dental hypersensitivity(sensitive tooth) و Laser در بازۀ زمانی 1980 تا 2012 جمع آوری شد.
یافته ها: نتایج حاصل از جستجو 34 مقاله بود که تنها متن کامل 19 مقاله در دسترس بود. بررسی مقالات نشان داد که درمان حساسیت دندانی با لیزر اثر های پایدار تر و طولانی تری را به همراه دارد اما نکتۀ مهم، انتخاب صحیح و مناسب نوع و پارامترهای لیزر برای بهره بردن از حداکثر نتایج و حداقل آسیب می باشد.
نتیجه گیری: به نظر میرسد که در آینده بتوان در سطح فراگیر از لیزر با توجه به شیوع بالای آن برای درمان مشکلات دندانی از جمله حساسیت دندانی بهرهمند گردید که این امر نیازمند مطالعات جامعتر در این زمینه میباشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |