[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 18، شماره 3 - ( لیزر در پزشکی 1400 ) ::
جلد 18 شماره 3 صفحات 11-1 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه لیزر کم‌توان و عصاره پلی‌فنلی پوست مرکبات بر تغییرات بیولوژیکی سلول‌های CHO و Hela
بهنام جواهری، غلامرضا اسماعیلی جاوید*، کاظم پریور، آزاده حکمت
گروه پژوهشی ترمیم نوری مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (1312 مشاهده)
مقدمه: سرطان دهانه رحم و تخمدان از علل شناخته شده مرگ در بین زنان است. پلی‌فنول‌ها گروهی از متابولیت‌های ثانویه بوده و دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی بوده و نقش به سزایی در درمان سزطان ایفا ‌می‌کند‌. سیننستین یکی از اعضاء خانواده پلی‌فنل‌های متیله شده بوده که در مرکباتی نظیر پرتقال و گریپ فروت یافت می‌شوند. در این مطالعه استفاده همزمان لیزر کم‌توان و پلی‌فنل متیله شده مورد ارزیابی قرار گرفت.
روش: سلول‌های CHO و Hela در پلیت‌های مشخصی کشت داده شدند. پس از رسیدن سلول‌ها به زمان مناسب رشد، توسط سیننستین با غلظت 0.1-1-10-50.150 میکرومولار به مدت 24 ساعت تحت تیمار قرار گرفتند. گروهی دیگر در تابش لیزر کم‌توان در مدت 90 ثانیه(با انرژی J/cm23) و گروه آخر تحت درمان همزمان لیزر کم‌توان و سیننستین قرار گرفتند. برای تعیین میزان شکست احتمالی DNA از روش کامت استفاده شد و به منظور بررسی فعالیت گونه‌های فعال اکسیژن درون سلولی از DCFH-DA استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS،(ANOVA) و برای مقایسه بین گروه‌ها از آزمون t استفاده شد. کلیه آزمایشات به صورت سه گانه انجام شد.
نتیجه: نتایج ما نشان داد که زمان دو‌برابر‌شدن سلول‌های CHO و Hela به ترتیب 7/20 و 7/27 ساعت بوده است. میزان غلظت مهاری 50 درصدی CHO 10 و برای سلول‌های Hela 50 میکرومولار است.
نتایج‌ MTT نشان داد که که پیش درمان با لیزر کم‌توان و سیننستین می‌تواند مرگ سلولی را در مقایسه با سیننستین و لیزر کم‌توان به تنهایی افزایش دهد. تولید ROS در سلول‌های درمان‌شده با لیزر کم‌توان و سیننستین افزایش یافت. در هر دو رده سلولی که تنها با لیزر کم‌توان و لیزر کم‌توان - سیننستین تحت درمان قرار گرفتند تغییرات DNA به صورت جزئی رخ دادند.
بحث و نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که استفاده همزمان‌ لیزر کم‌توان و پلی‌فنل سیننستین درمان کارآمد برای درمان سلول‌های‌CHO و Hela هستند.
واژه‌های کلیدی: لیزر کم‌توان، سیننستین، آنتی‌اکسیدان، اثر ضد‌سرطان، ترکیب درمان، سلول‌های‌CHO و Hela
متن کامل [PDF 1632 kb]   (382 دریافت)    
آموزشی: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1400/9/27 | پذیرش: 1400/6/10 | انتشار: 1400/6/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Javaheri B, Esmaeeli Djavid G, Parivar K, Hekmat A. Study of Low level laser in citrus peel polyphenolic extract on biological changes of CHO and Hela cells.. لیزر در پزشکی 2021; 18 (3) :1-11
URL: http://icml.ir/article-1-531-fa.html

جواهری بهنام، اسماعیلی جاوید غلامرضا، پریور کاظم، حکمت آزاده. مطالعه لیزر کم‌توان و عصاره پلی‌فنلی پوست مرکبات بر تغییرات بیولوژیکی سلول‌های CHO و Hela. فصلنامه علمی پژوهشی لیزر در پزشکی. 1400; 18 (3) :1-11

URL: http://icml.ir/article-1-531-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 3 - ( لیزر در پزشکی 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی - پژوهشی لیزر پزشکی Journal of Lasers in Medicine
فصلنامه "لیزر پزشکی" دارای رتبه علمی-پژوهشی از کمیسیون نظارت بر نشریات وزارت بهداشت؛درمان و آموزش پزشکی می باشد.
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4570