دوره 16، شماره 4 - ( لیزر در پزشکی 1398 )                   جلد 16 شماره 4 صفحات 25-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fathizadeh S, Javanshour E, Behnia S, Nemati F. Light Radiation and Electrical Transport in DNA Chains. lmj 2020; 16 (4) :31-25
URL: http://icml.ir/article-1-466-fa.html
فتحی زاده سمیرا، جوانشور الهه، بهنیا سهراب، نعمتی فاطمه. تابش نور و ترابرد الکترونیکی در زنجیرۀ DNA. فصلنامه علمی پژوهشی لیزر در پزشکی. 1398; 16 (4) :31-25

URL: http://icml.ir/article-1-466-fa.html


گروه فیزیک، دانشگاه صنعتی ارومیه، ارومیه، ایران
چکیده:   (2681 مشاهده)
مقدمه: ویژگی­ های اپتوالکترونیکی مواد زیستی از زمینه‏ های مطالعاتی نوظهور در حال پیشرفت است. در طی سال­‌های متمادی، DNA به ­دلیل اینکه نسبت به جریان بار و اسپین خاصیت رسانایی از خود نشان داده است، در ساختارهای نانوالکترونیک مورد توجه قرار گرفته است.
روش بررسی: در این کار ما سعی کرده­‌ایم از DNA به­ عنوان یک مولکول زیستی برای طراحی یک سویچ اپتیکی و بررسی خواص اپتیکی غیرخطی استفاده کنیم. در این راستا از توالی طبیعی ژنوم ویروس دلتای هپاتیت استفاده شده است تا بتوان از خاصیت سازگاری با بدن انسان بهره برد. در این مطالعه از مدل PBD به انضمام مدل نردبانیCL  برای بررسی سیستم با استفاده از رهیافت آشوب استفاده کرده­ ایم.
یافته‏ ها: سری زمانی جریان الکتریکی عبوری نشان­ دهندۀ رفتار غیر خطی توالی ویروس می­‌باشد. همچنین با بررسی جریان بر­حسب دامنۀ­ نور فرودی، محدوده­ هایی که در آن سیستم نسبت به جریان فرودی حساسیت بالایی دارد، مشخص می­شود و با مطالعۀ نمودار مشخصۀ جریان-ولتاژ می­توان محدوه­ای که در آن پدیدۀ اهمی و مقاومت دیفرانسیلی منفی آشکار می­شود را مشخص کرد. همچنین محدودۀ دمایی که در آن سیستم رفتار بهینه­­ای از خود به نمایش می­گذارد، مشخص می­شود.
نتیجه‏ گیری: با تغییر فرکانس و دامنۀ نور فرودی پاسخ الکتریکی زنجیرۀ DNA به تابش نور بررسی شده است. در مقدار دامنۀ نور و به ­ترتیب شاهد عبور بیشترین و کمترین جریان الکتریکی از سیستم هستیم. سری زمانی جریان عبوری از DNA می­تواند رفتار این سیستم با گذر زمان را نشان دهد که با افزایش زمان اندازه­‌گیری، شاهد رفتارغیرخطی سیستم خواهیم بود. با افزایش دمای محیط در حالت کلی شاهد سیر نزولی جریان عبوری هستیم تا جایی که در دمای ذوب (K 355) کمترین جریان از سیستم عبور می­کند و تقریباً می­توان گفت سوییچ در حالت خاموش قرار می­گیرد. از سوی دیگر، نمودار مشخصۀ I-V مناطق شبه اهمی و NDR را نشان می­دهد که عرض این نواحی در محدوده­ های ولتاژ متفاوت تغییر می­کند.
 
متن کامل [PDF 456 kb]   (750 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1399/2/17 | پذیرش: 1399/2/17 | انتشار: 1399/2/17

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی - پژوهشی لیزر پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Lasers in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb