Hoseinmardi Z, Kianmehr Z, Khorsandi K. Effects of gallic acid and low level laser on cell survival and apoptosis in melanoma cancer cells (A375). lmj 2019; 16 (1) :27-18
URL:
http://icml.ir/article-1-429-fa.html
حسینمردی زهره، کیان مهر زهرا، خرسندی خاطره. بررسی بقاء سلولی و آپوپتوز در سلولهای ملانومای انسانی درحضور تابش لیزر کمتوان و ترکیب فنولی گالیکاسید. فصلنامه علمی پژوهشی لیزر در پزشکی. 1398; 16 (1) :27-18
URL: http://icml.ir/article-1-429-fa.html
گروه پژوهشی فتودینامیک، مرکز تحقیقات لیزردرپزشکی، پژوهشکدۀ یارا، جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده: (3863 مشاهده)
مقدمه: ملانوما نوعی از سرطان پوست است که اغلب مقاوم به درمان میباشد و حالتی تهاجمی با متاستاز بالا دارد. امروزه، برای درمان سرطان ملانوما از روشهای مختلفی ازجمله جراحی، شیمیدرمانی و پرتودرمانی استفاده میشود که اغلب با عوارض جانبی همراه هستند. یکی از راههای درمان سرطانهای مختلف، استفاده از ترکیبات با منشأ گیاهی است. در مطالعۀ حاضر اثر ترکیب گیاهی گالیکاسید به تنهایی و همراه با لیزر کمتوان بر سلولهای سرطانی ملانومای انسانی بررسی شده است.
روش بررسی: سلولهای سرطانی ملانوما ردۀ A375 در معرض تابش لیزر کمتوان با طول موج 660 نانومتر با انرژی J/cm2 3 به مدت 90 ثانیه قرار گرفتند و سپس با غلظتهای مختلف گالیکاسید (صفر تا 200 میکروگرم بر میلیلیتر) به مدت 24 ساعت تیمار شدند. همچنین اثر تابش میزان انرژیهای مختلف لیزر کمتوان (1، 2، 3 و 6 J/cm2) بر سلولهای در معرض غلظتهای مختلف گالیکاسید (صفر و IC50) بررسی شد. اثر لیزر کمتوان و گالیکاسید بر بقاء سلولی با استفاده از تست MTT و وقوع آپوپتوز ازطریق بررسی تغییرات مورفولوژیک سلول با میکروسکوپ فلورسانس (رنگآمیزی دوگانۀ اتیدیومبروماید و آکریدیناورنج) و فلوسایتومتری مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته ها: نتایج تست MTTنشان داد که پیش تیمار با لیزر کمتوان و سپس تیمار با گالیکاسید بقاء سلولهای سرطانی ملانوما را نسبت به گروه تاریکی و تیمار با گالیکاسید بیشتر کاهش میدهد. در غلظت صفر گالیکاسید، افزایش میزان انرژی تابش مرگ سلولی را القاء نمیکند و تنها بقای سلولی در دوز انرژی تابش بالا یعنی J/cm26، مقدار کمی نسبت به حالت کنترل کاهش داشت. در غلظت IC50 از گالیکاسید، افزایش میزان انرژی تابش موجب کاهش قابل توجه بقای سلولی نسبت به حالت کنترل میشود. بررسی تغییرات مورفولوژی سلولها و بررسی وقوع آپوپتوز با میکروسکوپ فلورسانس و فلوسایتومتری، نتایج حاصل از تستMTT را تأیید کردند.
بحث و نتیجهگیری: این مطالعه نشان داد که لیزر کمتوان به تنهایی باعث مرگ و میر سلولهای سرطانی ملانوما ردۀ A375 نمیشود، اما استفاده از لیزر کمتوان به همراه گالیکاسید باعث کاهش بیشتر بقای سلولهای سرطانی نسبت به حالت استفاده از گالیکاسید به تنهایی میشود. بنابراین استفاده از درمان ترکیبی لیزر کمتوان و گالیکاسید، موجب کاهش دوز مؤثر اثرات ضد سرطانی گالیکاسید میشود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1398/2/18 | پذیرش: 1398/3/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول