دوره 12، شماره 4 - ( لیزر در پزشکی 1394 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 20-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pirhadi S, Maghooli K, Shojaei A, Moosavizadeh F, Babaei M. Prediction of Post LASIK Ectasia using Zernike Coefficients of Topography. lmj 2016; 12 (4) :33-20
URL: http://icml.ir/article-1-327-fa.html
پیرهادی شیوا، معقولی کیوان، شجاعی احمد، موسوی​زاده فرهود، بابایی محمود. پیش‌بینی اکتازی قرنیه پس از لیزیک با استفاده از ضرایب زرنیک موجود در توپوگرافی قبل از عمل. فصلنامه علمی پژوهشی لیزر در پزشکی. 1394; 12 (4) :33-20

URL: http://icml.ir/article-1-327-fa.html


گروه مهندسی پزشکی
چکیده:   (5804 مشاهده)

مقدمه: پیش‌بینی اکتازی قرنیه بعد از جراحی رفرکتیو با استفاده ضرایب زرنیک استخراج‌شده از تصاویر توپوگرافی قبل از عمل و ارائۀ قواعدی جهت کمک به تشخیص صحیح‌تر چشم‌پزشکان در‌رابطه با انجام جراحی لیزیک.

روش بررسی: افراد بررسی‌شده در این مطالعه همگی تحت جراحی LASIK قرار گرفته بودند و بعد از 6-3 سال مجدداً مورد ارزیابی قرار گرفتند. ما این افراد را به چهار گروه تقسیم‌بندی کردیم: 1- کسانی که قبل از عمل وضعیت نرمالی داشتند و بعد از آن نیز علائمی از اکتازی قرنیه در آن‌ها مشاهده نشده بود. 2-کسانی که قبل از عمل مشکوک به کراتوکونوس بودند اما بعد از عمل دچار اکتازی قرنیه نشدند. 3-کسانی که قبل از عمل نرمال بودند اما بعد از آن دچار اکتازی قرنیه شده بودند. 4-کسانی که قبل از عمل مشکوک به کراتوکونوس بودند و بعد از آن دچار اکتازی قرنیه شدند. تصاویر توپوگرافی قبل از عمل تمامی این افراد جمع‌آوری و اندازۀ ضرایب زرنیک از این تصاویر استخراج شد. سپس از یک طبقه‌بند درخت تصمیم‌گیری برای طبقه‌بندی افراد در این چهار گروه استفاده و قواعدی برای کمک به تصمیم چشم‌پزشکان ارائه شد.

یافته‌ها: طبقه‌بندی 4 گروه افراد مورد مطالعه با صحت 16/99 درصد انجام شد. قواعد به‌دست‌آمده جهت پیش‌بینی وضعیت افراد پس از جراحی رفرکتیو بر‌اساس confidence و support و تعداد ویژگی‏های موجود در بخش مقدم قواعد، مرتب شدند. برای گروه‌های اول، دوم، سوم و چهارم به‌ترتیب 4، 17، 23 و 12 قاعده با confidence بالای 70 درصد به‌دست آمد.

نتیجه‌گیری: ضرایب مرتبۀ بالای چند‌جمله‌ای زرنیک که از تصاویر توپوگرافی قبل از لیزیک استخراج شد، ویژگی‌های بسیار مناسبی برای پیش‌بینی وضعیت اکتازی بعد از جراحی بودند. استفاده از این ضرایب و طبقه‌بند درخت تصمیم‌گیری C5.0 منجربه تولید قواعدی با صحت بالا شد به‌طوری‌که علاوه بر معیارهای تشخیصی موجود، به چشم‌پزشکان در تصمیم‌گیری بهتر برای انجام جراحی لیزیک و پیشگیری از اکتازی قرنیه بعد از لیزیک کمک می‌کند.

متن کامل [PDF 3144 kb]   (2258 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1395/1/25 | پذیرش: 1395/1/25 | انتشار: 1395/1/25

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی - پژوهشی لیزر پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Lasers in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb