Eskandari V, Hadi A, Haghighipour N. Coating of a thin layer of gold nanoparticles on an FTO conductive glass substrate by Electrodeposition method, as the active substrate of SERS, to study the molecular vibrations of the amino acid tyrosine. lmj 2020; 17 (3) :28-39
URL:
http://icml.ir/article-1-498-fa.html
اسکندری وحید، هادی امین، حقیقیپور نوشین. پوششدهی لایۀ نازک از نانوذرات طلا روی بستر شیشهای رسانای FTO
به روش الکترونهشت به عنوان بستر فعال SERS
جهت مطالعۀ ارتعاشات مولکولی اسیدآمینۀ تیروزین. فصلنامه علمی پژوهشی لیزر در پزشکی. 1399; 17 (3) :28-39
URL: http://icml.ir/article-1-498-fa.html
مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی دانشکدۀ پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج، ایران
چکیده: (2009 مشاهده)
مقدمه: اسیدآمینۀ تیروزین (Tyrosine Amino Acid) یکی از بیست و دو اسیدآمینۀ اصلی یاختههای زنده است. این اسیدآمینه حاصل اثر آنزیم فنیلآلانین هیدروکسیلاز بر روی اسیدآمینۀ فنیللانین است. بدن، اسیدآمینۀ تیروزین را با تغییر یک اسیدآمینۀ دیگر به نام فنیلآلانین تولید میکند. روش پراکندگی رامان بهبودیافتۀ سطحی (SERS) روشی دقیق برای شناسایی مواد زیستی با غلظتهای بسیار کم میباشد. در این مقاله، برای شناسایی اسیدآمینۀ تیروزین جهت کنترل بیماریهای ناشی از آن از بسترهای پوشش دادهشده با نانوذرات طلا استفاده شده است.
روش بررسی: با استفاده از نمک طلا و عامل کاهندۀ تری سدیم سیترات دوآبه، نانوذرات طلا به روش سادۀ شیمیایی ساخته شدند و به روش الکترون هشت و با اعمال ولتاژ، بسترهای شیشهای رسانا (FTO) با نانوذرات طلا پوشش داده شدند. در نهایت، با استفاده از این بسترهای SERS و طیفسنجی رامان، بهبود سیگنال رامان ارتعاشهای مولکولی اسیدآمینۀ تیروزین بررسی شدند.
یافتهها: نانوذرات طلای ساختهشده نانوذراتی کروی و شبهکروی هستند که با مشاهدۀ قلۀ تشدید پلاسمونی در 530 نانومتر و ساختار FCC تشکیل نانوذرات طلا را تأیید میکند. بسترهای فعال SERS با نانوذرات، پوشش داده شدهاند که باعث بهبود سیگنال رامان میشود. بهبود سیگنال رامان ناشی از تشدید پلاسمونهای سطحی نانوذرات است. بسترهای فعال SERS، نانوذرات طلا به صورت لایه نشانیشده روی بستر شیشهای FTO برای تشخیص اسیدآمینۀ تیروزین ساخته شدند و حد تشخیص آن 7-10 مولار و همچنین انحراف استاندارد نسبی (RSD)، برای شش اندازهگیری مکرر در غلظت 7-10 مولار 17/3 درصد به دست آمد. بنابراین نتایج رامان به دست آمده نشان میدهد که بسترهای فعال SERS، نانوذرات طلا برای تشخیص اسیدآمینۀ تیروزین با روشهای توسعهیافته نتایج امیدوارکنندهای را برای مطالعات مبتنی بر SERS نشان میدهد و میتواند منجر به توسعۀ حسگرهای میکرونی میشوند.
نتیجهگیری: در طیفسنجی رامان، بسترهای فعال SERS که با نانوذرات طلا پوشش داده شدهاند، مورد توجه هستند که به دلیل تشدید پلاسمونهای سطحی نانوذرات طلا و پراکندگی نور از ذرات طلا بزرگتر است چون سیگنال رامان ارتعاشهای مولکولی اسیدآمینۀ تیروزین را تقویت میکنند. با کاهش غلظت اسیدآمینۀ تیروزین لایه نشانی شده روی بسترهای فعال SERS به دلیل کاهش تعداد ارتعاشهای مولکولی، سیگنال رامان نیز تضعیف میشود که با افزایش میزان زبری سطح بسترهای فعال SERS میتوان سیگنال رامان را به دلیل افزایش میزان پراکندگی نور از مراکز زبر افزایش داد. این مراکز زبر، همان ذرات بزرگتری هستند که در حین لایه نشانی به روش الکترون هشت ایجاد میشوند و در نتیجه با افزایش میزان پراکندگی نور از خود، منجر به بهبود سیگنال میشوند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1399/7/3 | پذیرش: 1399/8/18 | انتشار: 1399/9/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول