دوره 5، شماره 2 - ( 10-1387 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 35-26 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

میران بیگی محمد حسین، فاتح منصور، قاسمی پژمان، منصوری پروین. مقایسه مرزبندی تصاویر درماتوسکوپی از ضایعه ملانوما با فیلتر پلاریزه و بدون آن به کمک شبیه سازی. فصلنامه علمی پژوهشی لیزر در پزشکی. 1387; 5 (2) :26-35

URL: http://icml.ir/article-1-75-fa.html


چکیده:   (14259 مشاهده)

زمینه و هدف: ملانوما یکی از شایع­ترین انواع سرطان پوست می­‌باشد که تشخیص آن در پاره­ای از مواقع برای پزشکان مشکل است. برای مشاهده و تشخیص نوع سرطان پوست از روش غیر تهاجمی درماتوسکوپی استفاده می‌گردد. از آنجا که روش مذکور مبتنی بر استنتاج چشمی می­باشد، تشخیص ملانوما بخصوص در مراحل ابتدایی بیماری برای متخصصین پوست مشکل است. مرزبندی دقیق بین ضایعه و زمینه، تشخیص ملانوما را برای پزشکان آسان می­‌نماید. از این رو در این مقاله به دنبال روشی هستیم که به مرزبندی دقیق بین ضایعه و زمینه بپردازد.

روش بررسی: در این مقاله اهمیت استفاده از فیلتر پلاریزه به منظور مرزبندی دقیق­‌تر بین ضایعه و زمینه با استفاده از شبیه­‌سازی نشان داده شده است. بدین منظور فیلتر پلاریزه شبیه‌سازی­ شده با زوایای مختلف بر روی تصویر اعمال می­گردد تا بهترین تصویر حاصل شود. این تکنیک، شیوه­ای جدید برای پیش پردازش تصاویر ضایعات ملانوسیتی و بالا بردن کنتراست ضایعه با زمینه از طریق حذف نویزهای مخرب و سایه را فراهم می­‌سازد. سپس الگوریتم مرزبندی بر روی بهترین تصویر اعمال می­شود تا دقیق­ترین مرزبندی بین ضایعه و زمینه ایجاد گردد. پس از مرزبندی، تصویر در اختیار پزشک قرار می­گیرد تا تشخیص ملانوما برای پزشک آسان­‌تر گردد.

یافته ها: با استفاده از فیلتر پلاریزه پیش از مرزبندی تصویر، نویز تا حد ممکن کاهش می­یابد­. یکی از این عوامل نویزی در تصویر، مو است. مو به عنوان عامل مزاحم و نویزی، تکنیک­‌های مرزبندی را با مشکل مواجه می­سازد، که با کمک فیلتر پلاریزه اثر این عامل تا حد ممکن کم می­گردد. مرزبندی مناطقی از زمینه و عدم مرزبندی مناطقی از ضایعه از مشکلات تکنیک­های معمول مرزبندی است که با تکنیک مورد استفاده در این مقاله به بهبود این مورد نیز پرداخته شده است.

نتیجه‌گیری: با کمک فیلتر پلاریزه که پیش پردازشی قوی است به مرزبندی دقیق­تری از ضایعه پرداخته شد. مرز بین ضایعه و زمینه یکی از مهمترین موارد در تشخیص ملانوما توسط متخصصان پوست است. از این رو مرزبندی دقیق بین ضایعه ملانوما و زمینه، تشخیص این بیماری را برای متخصص آسان­تر می­نماید. در این تحقیق مرزبندی دقیق­تری از ضایعات پوستی انجام پذیرفت. با توجه بنظر متخصصان پوست، نتایج بدست آمده در این تحقیق تشخیص ملانوما را نسبت به گذشته آسان­تر می­نماید

متن کامل [PDF 484 kb]   (2835 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/10/28 | پذیرش: 1387/10/26 | انتشار: 1387/10/26

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی - پژوهشی لیزر پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Lasers in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb