logo
دوره 21، شماره 3 - ( 1-1403 )                   جلد 21 شماره 3 صفحات 119-7 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tabaie S M, Fateh M, Jamali Zavareh M, Shirkavand A, Ataei Fashtami L, Soheilifar M H. Abstract Book of Eleventh International Congress of Wound and Tissue Repair. ASWTR 2024; 21 (3) :7-119
URL: http://icml.ir/article-1-657-fa.html
طبایی سیدمهدی، فاتح محسن، منصوری پروین، شیرکوند افشان، عطائی فشتمی لیلا، سهیلی فر محمدحسن. کتاب یازدهمین کنگره بین المللی زخم و ترمیم بافت یارا. Advances in Skin, Wound and Tissue Repair. 1403; 21 (3) :7-119

URL: http://icml.ir/article-1-657-fa.html


دانشیار پوست و مو مرکز تحقیقات لیزر پزشکی سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران
چکیده:   (1245 مشاهده)

مکمل های غذایی میتوانند در بهبود زخم نقش داشته باشند، به ویژه زمانی که کمبودهای تغذیه ای وجود دارد. در ادامه مروری بر مواد مغذی کلیدی و تأثیر آنها بر فرآیند ترمیم زخم ارائه میشود.

 ویتامین c : ضروری برای تشکیل کلاژن است کمبود این ویتامین باعث اختلال در بهبود زخم میشود.

مثال بالینی: بیماران جراحی با زخم های فشاری پس از دریافت دوزهای بالای اسید اسکوربیک، بهبودی سریعتری را تجربه کردند

ویتامین A : تقویت کننده پیوندهای عرضی کلاژن و افزایش استحکام زخم موجب تقویت پاسخ التهابی و تسریع ترمیم می شود حتی در افراد بدون کمبود نیز مصرف آن میتواند اثرات مثبتی داشته باشد.

روی (زینک) کلیدی برای سنتز پروتئین و DNA : کمبود روی میتواند بهبود زخم را به تأخیر بیندازد با این حال، مصرف خوراکی یا سیستمیک در افراد با سطح نرمال، بهبود قابل توجهی ایجاد نمیکند روش موضعی ممکن است مفید باشد، اما مصرف خوراکی بدون تأیید کمبود توصیه نمیشود.

پروتئین : مصرف کافی پروتئین برای سلامت سلولی و ترمیم بافتی حیاتی است در تمام مراحل بهبود زخم نقش کلیدی ایفا میکند تأمین پروتئین کافی در رژیم غذایی، بازسازی بافتی را پشتیبانی میکند.

آرژینین و اسیدهای چرب امگا-3 : برخی مطالعات نشان می دهند این مکمل ها میتوانند به بهبود زخم کمک کنند به ویژه در جمعیت های خاص مانند بیماران سرطانی سر و گردن با زخم های جراحی مؤثر هستند.

متن کامل [PDF 973 kb]   (2968 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1403/5/12 | پذیرش: 1403/7/23 | انتشار: 1403/8/30

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.