دوره 18، شماره 1 - ( لیزر پزشکی 1400 )                   جلد 18 شماره 1 صفحات 31-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Raz H, Jalili Sadrabad M, Labibzadeh A, Mostakhdemin Hoseini L, Ghorbani R. Comparison of Complications and Patients' Satisfaction in labial Frenectomy by using Diode laser versus Surgical technique- Blind Clinical Trial. lmj 2021; 18 (1) :23-31
URL: http://icml.ir/article-1-512-fa.html
راز هانیه، جلیلی صدرآباد مریم، لبیب‌زاده اکرم، مستخدمین حسینی لیلا، قربانی راهب. مقایسه اثر روش لیزر دایود و برش جراحی در فرنکتومی فرنوم لبیال بر میزان رضایت‌مندی بیماران: یک مطالعه کارآزمایی بالینی. فصلنامه علمی پژوهشی لیزر در پزشکی. 1400; 18 (1) :23-31

URL: http://icml.ir/article-1-512-fa.html


دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان
چکیده:   (2286 مشاهده)
مقدمه و هدف: فرنوم یک طناب بافتی منعطف است که باعث محدودیت در حرکت گونه و لب می‌شود. اگر چسبندگی فرنوم به طرف لبه لثه آزاد ادامه یابد مسائلی نظیر کشیده‌شدن عضله و ایجاد دیاستم را در پی دارد. در این زمان جراحی فرنکتومی تجویز می‌شود که به دو صورت جراحی کانونشنال و‌ اخیراً ‌لیزر صورت می‌گیرد. هدف از این مطالعه مقایسه اثر روش لیزر دایود و روش کانونشنال در فرنکتومی فرنوم لیبیال بر عوارض و میزان رضایت‌مندی بیماران است.
روش بررسی: در اﻳﻦ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ کارآزمایی بالینی 20 بیمار 16 تا 40 سال با فرنوم لبیال نوع نفوذ به پاپیلا، ﻧﻴﺎزﻣﻨﺪ ﺑﻪ ﺟﺮاﺣﻲ ﻓﺮﻧﻜﺘﻮﻣﻲ، ﭘﺲ از ﺗﺎیید ﻓﺮم رﺿﺎﻳﺖ آﮔﺎﻫﺎﻧﻪ، ﺗﺤﺖ درﻣﺎن ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻨﺪ. بیماران به طور تصادفی به دو گروه 10 نفره تقسیم شدند. گروه A با روش کانونشنال و گروه B با روش لیزر دایود (BIOLASE آمریکا‌) ‌درمان شدند. حین جراحی و پس از جراحی پارامترهای مختلفی مانند درد‌، خونریزی، رضایت‌مندی بیماران در فواصل یک، سه و هفت روز و یک‌ماه توسط ابزارهایی از جمله نمودار VAS و مشاهده و رتبه‌بندی‌های استاندارد ارزیابی شد و سطح معنا‌داری‌ 05/0 >p ‌در نظر گرفته شد.
یافتـه‌ها: شدت خونریزی در دو گروه تفاوت معناداری داشت. در گروه کانونشنال شدت خونریزی بیش‌تر بود. میانگین شدت درد بیماران در حین جراحی در دو گروه تفاوت معنی‌داری نداشت (190/0=p ) اما شدت درد در دو گروه در روز سوم (002/0= p) و روز هفتم (001/0=p ) در دو گروه تفاوت معنی‌دار داشت. به طوری که در گروه لیزر به طور معنی‌داری از ‌گروه کانونشنال کمتر بود. به طور کلی میزان رضایت‌مندی بیماران به طور معناداری در روش لیزر بیش‌تر بود (001/0 >p ).
نتیجه‌گیری: لیزر دایود از لحاظ درد و خونریزی و به طور کلی رضایت‌مندی بیمار روش بهتر و موثرتری در مقایسه با روش کانونشنال می‌باشد.
متن کامل [PDF 1182 kb]   (547 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1400/3/24 | پذیرش: 1400/3/10 | انتشار: 1400/3/10

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی - پژوهشی لیزر پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Lasers in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb