گروه فیزیک و مهندسی پزشکی، دانشکدۀ پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده: (3479 مشاهده)
مقدمه: در دهۀ گذشته نگاه ویژهای به تصویربرداری نوری به خصوص فلورسانس شده است. در جراحی تومور، برداشتن حاشیۀ مناسب یک عامل مهم در بهبود سرطان محسوب میشود. تصویربرداری فلورسانس امکان برداشتن تومور با تعیین مرز مناسب در حین جراحی را به جراح میدهد. در روش تصویربرداری فلورسنت با استفاده از سلولهای بیانکنندۀ GFP مثبت، به هنگام جراحی به صورت همزمان کمترین بافت سالم از بدن بیمار جدا میشود.
روش بررسی: در این مقاله استفاده از تصویربرداری نوری برای هدایت و تصمیمگیری حین جراحی بررسی شده است. برای تعیین مرز تومور سلولهای بیانکنندۀ GFP مثبت به 10 موش تزریق شد و تصویربرداری و جراحی برروی هر موش صورت گرفت و حاشیۀ تومورها برای بررسی به پاتولوژی فرستاده شد.
یافته ها: جراحی با کمک تصویربرداری نوری یک ابزار قدرتمند برای مراقبتهای جراحی و درمان سرطان میباشد. ازطرفی سلولهای بیانکنندۀ GFP مثبت بهعنوان یک مادۀ حاجب غیر هدفمند برای تعیین مرز تومور مناسب میباشد.
نتیجهگیری: پیشرفتهای قابل توجه در استراتژیهای تصویربرداری نوری در زمان واقعی برای تشخیص تومور حین جراحی و ارزیابی حاشیه بهدست آمده است. تصویربرداری نوری برای دستیابی به بالاترین درصد حاشیۀ جراحی منفی و در تشخیص زودهنگام متاستازها در دهۀ آینده حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1398/2/22 | پذیرش: 1398/3/30
ارسال پیام به نویسنده مسئول