دوره 15، شماره 1 - ( لیزر در پزشکی 1397 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 2-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tabaie S M, Berenji Ardestani H, Nasri E, Naderi M S, Dabiran S. Effect of Alexandrite Laser on Hair Removal in Women with and without Polycystic Ovary Syndrome. lmj 2018; 15 (1) :9-2
URL: http://icml.ir/article-1-394-fa.html
طبایی سید مهدی، برنجی اردستانی هدی، نصری الهه، نادری مینا سادات، دبیران سهیلا. بررسی تأثیر لیزر الکساندریت برروی بیماران با سندرم پلی کیستیک تخمدان و بدون سندرم پلی کیستیک تخمدان. فصلنامه علمی پژوهشی لیزر در پزشکی. 1397; 15 (1) :9-2

URL: http://icml.ir/article-1-394-fa.html


گروه پژوهشی ترمیم نوری، مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران
چکیده:   (12103 مشاهده)
مقدمه: هیرسوتیسم یکی از تظاهرات شاخص بیماران با سندرم تخمدان پلی‌­کیستیک ((PCOاست که می­تواند منجر به افسردگی و اضطراب بیماران شود. لیزر از تکنیک­‌های جدید است که در درمان بسیاری از بیماری‌­های پوستی به‌­ویژه برای کاهش موهای ناخواسته در افراد مبتلا به هیرسوتیسم موفق بوده است. هدف از انجام این مطالعه مقایسۀ میزان تأثیر دستگاه لیزری الکساندریت با طول موج 755 نانومتر در از بین بردن موهای زائد در بین دو گروه زنان مبتلا و غیر مبتلا به سندرم تخمدان پلی­‌کیستیک است.
روش بررسی: مطالعۀ حاضر یک مطالعۀ آینده‌­نگر و مداخل‌ه­ای است که به بررسی دقیق اثربخشی لیزر الکساندریت در موزدایی زنان مبتلا به سندرم پلی‌­کیستیک تخمدان در مقایسه با زنان بدون سندرم تخمدان پلی‌­کیستیک پرداخته است. در یک کارآزمایی بالینی50 بیمار مراجعه­‌کننده به مرکز درمانی لیزر جهاد دانشگاهی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران، 25 زن PCO مثبت و 25 زن PCO منفی در دورۀ زمانی مهر 1394 تا آبان 1395 تحت درمان با لیزر الکساندریت (طول موج 755 نانو متر با چگالی انرژی 22-16 ژول بر سانتی‌­متر مربع) درچهار نوبت به فاصلۀ 6-4 هفته قرار گرفتند و پس‌­از 6 ماه از آخرین جلسۀ درمانی مورد بررسی قرار گرفتند. از بیماران قبل از شروع لیزر­درمانی و بعد از هر بار درمان عکس گرفته شد و در منطقۀ مشخص ­شدۀ چانه قبل و بعد از انجام درمان با لیزر شمارش موهای زاید انجام شد، سپس ثبت و با یکدیگر مقایسه گردید.
یافته­ ها: مطالعات شش ماه بعد از آخرین جلسۀ درمانی انجام گرفت. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که استفاده از لیزر الکساندریت منجر به کاهش مو به­ طور معنی­‌داری در بیماران می­‌شود به ­طوری­که کاهش تعداد موهای زائد در افرادی که علایم سندرم تخمدان پلی­کیستیک را دارا نیستند، به­ طور معنی­‌داری بیشتر از افراد مبتلا به سندرم تخمدان پلی­‌کیستیک است.
نتیجه­ گیری: با­توجه به اینکه کاهش تعداد موهای زائد در افرادی که علایم سندرم تخمدان پلی­‌کیستیک  را دارا نیستند به­ طور معنی‌­داری بیشتر از افراد مبتلا به سندرم تخمدان پلی­‌کیستیک است، بنابراین در درمان هیرسوتیسم در افراد PCO مثبت نیاز به درمان همزمان دارویی و تعداد جلسات بیشتر درمانی با لیزر الکساندریت نسبت ­به بیماران PCO منفی جهت به ­دست­‌آوردن موفقیت بیشتر وجود دارد.
متن کامل [PDF 438 kb]   (1515 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1397/6/27 | پذیرش: 1397/6/27 | انتشار: 1397/6/27

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی - پژوهشی لیزر پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Lasers in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb