دوره 14، شماره 3 - ( لیزر در پزشکی 1396 )                   جلد 14 شماره 3 صفحات 10-16 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Doroudian A, Khorsandi K, Maghami P, Hosseinzadeh R. UV-Vis Spectrophotometric studies on the effect of Tetraethyl Pyrophosphate as a bioenvironmental pollutant on the structure and stability of human Hemoglobin. lmj 2017; 14 (3) :16-10
URL: http://icml.ir/article-1-378-fa.html
درودیان آیدا، خرسندی خاطره، مقامی پروانه، حسین زاده رضا. مطالعات اسپکتروفتومتری مرئی فرابنفش اثر سم تترا اتیل​پیروفسفات به ​عنوان یک آلایندۀ زیست​ محیطی بر ساختار و پایداری هموگلوبین انسانی. فصلنامه علمی پژوهشی لیزر در پزشکی. 1396; 14 (3) :16-10

URL: http://icml.ir/article-1-378-fa.html


گروه پژوهشی لیزرپزشکی مرکز تحقیقات لیزر پزشکی، جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (3874 مشاهده)
مقدمه: نرخ رو​ به ​رشد جمعیت جهان و نیاز روزافزون به مواد غذایی، استفادۀ بی‌​رویه از مواد شیمیایی و سموم آفت​کش در صنعت کشاورزی را درپی داشته است و این موضوع موجب آلودگی​‌های زیست​ محیطی در آب، خاک، هوا و در پی آن بروز مسمومیت‌​های حاد و مزمن در انسان و سایر جانداران گردیده است. طیف وسیعی از این مسمومیت​‌ها از​طریق آفت​کش‌​های ارگانوفسفره ایجاد می​‌شود لذا، تحقیق در زمینۀ فهم ساز​و​کار اثرسموم با رویکرد کاهش بیماری​‌ها و عوارض حاد و مزمن ناشی‌​از استفادۀ سموم و مواد شیمیایی از اهمیت به​ سزایی برخوردار است.
روش بررسی: اثر تترااتیل​پیروفسفات به​ عنوان یک سم ارگانوفسفره بر ساختار و پایداری هموگلوبین انسان بالغ و همچنین اثرات همولیزی این سم با استفاده از تکنیک‌​های طیف​‌سنجی نوری ماوراءبنفش ​مرئی نرمال و دمایی و تبدیل فوریۀ مادون قرمز (ATR/FTIR) با روش​های تیتراسیون با سم و نیز انکوباسیون در زمان​های مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت و نتایج با نمونۀ شاهد مقایسه گردید.
یافته‌ها: میزان پتانسیل همولیزی سم بر​روی سلول​‌های قرمز خونی در​مقایسه با نمونه​‌های کنترل منفی و مثبت بررسی شد که نشانگر افزایش فعالیت همولیزی سم تترااتیل​پیرو فسفات با افزایش غلظت سم برروی سلول​‌های قرمز خون می‌​باشد. بر​اثر بر​همکنش تترااتیل​پیروفسفات با پروتئین هموگلوبین در بخش گلوبین و مرکز هِم، تغییراتی القا می​گردد و این پروتئین در اعمال شرایط حرارتی در​حضور سم رفتار دوگانه‌​ای را از خود نشان می​‌دهد. براساس داده​‌های طیف​‌سنجی تبدیل فوریۀ مادون قرمز نیز ساختار دوم هموگلوبین در برهمکنش با این سم دچار تغییرات نگردیده است.
نتیجه‌گیری: این ترکیب در غلظت​‌های بسیار پایین توانایی لیز سلول​‌های قرمز خون و همچنین القای تغییرات در سطح پروتئین هموگلوبین و نفوذ به پاکت هیدروفوب را دارا است، همچنین در شرایط حرارتی این توانایی را دارد که ساختار پروتئین را فشرده‌‌​تر نماید. تترا اتیل​پیروفسفات پتانسیل تغییر ساختار دوم هموگلوبین را ندارد.
متن کامل [PDF 513 kb]   (2190 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1396/9/25 | پذیرش: 1396/9/25 | انتشار: 1396/9/25

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی - پژوهشی لیزر پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Lasers in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb