مقدمه: تابش لیزر اگزایمر ArF با توجه به دوز تابش منجر به ایجاد دو فرآیند اتصال عرضی و تخریب نوری رشتههای کلاژن در بافت خواهد شد. برای مشاهده و تخمین تغییرات پس از تابش لیزر از آزمون کششی استاتیک و طیف سنجی فروسرخ بهره گرفته شد.
روش بررسی: نمونههای تهیه شده از کپسول کلیوی گوسفند، توسط لیزر اگزایمر با طول موج 193نانومتر تابش شده است. در آزمون کششی استاتیک، پارامترهایی چون مدول یانگ برای تخمین اثر تابش محاسبه شدهاند . از آزمون مقدار P(01/0 P < ) و t دانشجویی برای بررسی اهمیت آماری دادههای تجربی استفاده گردید. آزمون طیفسنجی FTIR نیز جهت مشاهده تغییرات ایجاد شده در ساختار شیمیایی و مولکولی بافت به کار رفته است .
یافتهها و نتیجهگیری: کاهش مدول یانگ تا زمان پرتودهی 10 ثانیه نشان دهنده این است که فاکتور جذب نور فرابنفش در باندهای پپتیدی منجر به انقطاعهای جزئی در کلاژن و کاهش سفتی بافت میشود. درحالیکه از زمان پرتودهی 10 تا 30 ثانیه پدیده جذب در اسیدهای آروماتیک غالب میباشد و سفتی بافت را افزایش میدهد. با افزایش دوز تابش، گسست پیوندها در بیشتر باندهای پپتیدی سفتی بافت را کاهش میدهد و شکستهشدن باندهای پپتیدی نیز منجر به کاهش فرکانس باند آمید II میگردد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |