جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای کمالی

هدی بهرامیان، یوشیاهو رفوآ، عباس کمالی، نسیم چینی فروش، علی بقالیان،
دوره ۸، شماره ۲ - ( فصلنامه لیزر پزشکی ۱۳۹۰ )
چکیده

مقدمه: خارج ساختن دندان‌های مولر سوم نهفته ی فک پایین، یکی از شایعترین جراحی های ناحیه دهان می باشد. تریسموس یکی از عوارض جراحی عقل نهفته بوده که شامل کاهش تغذیه به دلیل مضغ ناقص ومشکل در صحبت کردن، و به مخاطره افتادن بهداشت دهان می باشد . هدف این مطالعه بررسی اثر لیزر دیود nm ۸۱۰ بر روی تریسموس پس از خارج نمودن دندان های عقل نهفته فک پایین به روش جراحی است.

مواد و روش‌ها: مطالعه به شکل کار آزمایی بالینی بر روی تعداد ۲۰ که دارای ۲ دندان عقل نهفته فک پایین مشابه ونسبتاً قرینه بودند صورت گرفت. دو دندان هر فرد به فاصله حداقل ۲ هفته جراحی شد که به طور تصادفی یک طرف به عنوان گروه تجربی بعد از جراحی مورد تابش لیزر قرار گرفت.در گروه تجربی،لیزر دیود ۸۱۰ نانومتر با دوزهای ۳ ژول داخل ساکت و۵ ژول باکالی ودر دندان طرف مقابل به عنوان گروه شاهد ، تظاهر به تابش شد . محدودیت باز شدن دهان در روز کشیدن بخیه ارزیابی شد. داده های به دست آمده از مطالعه با استفاده از آزمون های Paired samples T و Wilcoxon sign rank مورد آنالیز قرار گرفتند.

نتایج: محدودیت باز شدن دهان پس از جراحی نیز در گروه لیزر به طور معناداری کمتر از گروه پلاسبو بود (۰۰۰۱/۰ P-value= ).

نتیجه گیری: نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که لیزر با پارامترهای مورد استفاده در این مطالعه دارای اثرات مثبت در کاهش عوارض بعد از جراحی بوده است .

مهشید جلال‌کمالی، میثم عبدالحسین‌زاده، مهنوش مجیدیان،
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( لیزر در پزشکی ۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: فتودینامیک‌تراپی روشی مؤثر برای درمان انواع سرطان‌ها و بیماری‌های پوستی است. مدل‌سازی فرآیندهای بیوفیزیکی دخیل در این روش به بهینه‌سازی آن کمک می‌کند. در این مطالعه با تکمیل مدل‌های دینامیکی قبلی که صرفاً توصیف‌کنندۀ فرآیندهای انتقال انرژی (موسوم به فرآیندهای نوع دوم) و تولید اکسیژن واکنشی در فتودینامیک‌تراپی بودند، امکان بررسی فرآیندهای انتقال بار (موسوم به فرآیندهای نوع اول) و تولید رادیکال‌های آزاد و تأثیر آن‌ها بر‌روی مرگ سلولی و بازده کل فتودینامیک‌تراپی فراهم شده است.
روش بررسی: مدلی مبتنی بر واهلش حالات کوانتومی اجزای دخیل در فرآیند فتودینامیک‌تراپی ارائه شده است. در این مدل با نوشتن معادلات آهنگ، تغییرات زمانی جمعیت حالات مختلف بررسی شده است. کاهش غلظت بیومولکولهای واکنشی به‌عنوان معیاری برای سنجش بازده فتودینامیک‌تراپی درنظر گرفته شده است. علاوه‌بر‌این با در نظرگرفتن هر دو فرآیند وابستگی پارامتری به غلظت دارو و دوز نور تابشی بررسی شد. بیان ریاضی مدل به‌صورت دستگاه معادلات دیفرانسیل غیرخطی تزویج ‌شده است که با روش‌های عددی حل شده است.
یافته‌ها: دو نوع حساسگر نوری فوتوفرین و باکتریوکلرین مورد بررسی قرار گرفت. غلظت اکسیژن در حالت سه‌گانه و غلظت بیومولکول‌های واکنشی در دو دارو متفاوت به‌دست آمد. غلظت بیومولکول‌ها در پایان تیمار در مورد باکتریوکلرین نسبت به فوتوفرین به‌طور نسبی ۴۰ درصد کاهش می‌یابد. حساسیت پاسخ باکتریوکلرین به غلظت‌های مختلف دارو و شدت‌های متفاوت نور بیشتر است.

نتیجه‌گیری: نتایج نشان می‌دهد که اگرچه فرآیندهای انتقال انرژی در بازده کل تأثیر به‌سزایی دارند، اما نمی‌توان تأثیر فرآیندهای انتقال بار را نیز نادیده گرفت. همچنین نتایج بررسی پارامتری دو نوع دارو حاکی از این است که در باکتریوکلرین که با هر دو نوع فرآیند باعث مرگ سلولی می‌شود، می‌توان با غلظت‌های پایین‌تر دارو و شدت‌های کمتر نور به نتایج مشابه یا بهتر از فوتوفرین که فقط با انتقال انرژی منجر به مرگ‌ سلولی می‌شود، دست یافت.


مجید خوش میرصفا، محسن فاتح، اعظم صامعی، منیره کمالی، فرهاد سیف،
دوره ۱۷، شماره ۰ - ( لیزر در پزشکی ۱۳۹۹ )
چکیده

ویروس نوظهورsevere acute respiratory syndrome corona virus ۲ (SARS-CoV-۲)  در دسامبر ۲۰۱۹ در ووهان چین شناسایی و سبب پاندمی coronavirus disease ۲۰۱۹ (COVID-۱۹) در سراسر جهان شد. با اینکه استاندارد طلایی تشخیص COVID-۱۹ استفاده از روش Real-time PCR است اما، بررسی آنتی‌­بادی­‌های اختصاصی ضد SARS-CoV-۲ (سرولوژیک) می­تواند به­ عنوان یک روش مکمل برای تشخیص افرادی که تست نوکلئیک‌­اسید آن­ها منفی شده است یا افراد مبتلای بدون علامت مفید باشد. بدین­‌منظور در این مطالعه، سیستم ایمنی هومورال (humoral) و انواع آنتی­‌بادی­‌های خنثی ­کننده و تشدید­کنندۀ اتصال و ورود ویروس (ADE) در این بیماری بررسی می­‌شوند. آنتی­‌بادی­‌های خنثی­‌کننده که در مقابل نواحی غالب ایمنی ویروس مانند آنتی­ژن پروتئین‌­های S، M و NP ساخته می‌­شوند، نقش مهمی در جلوگیری از عفونت­‌های ویروسی و در پاکسازی ویروس در مرحلۀ عفونت حاد یا کنترل روند بیماری در طی مزمن فاز بازی می­‌کنند. اگرچه ممکن است برخی از این آنتی‌­بادی‌­ها در پاسخ به عفونت SARS-CoV ساخته شده باشند و به علت اتصال متقاطع با SARS-CoV-۲ برهمکنش دهند، اما مطالعات دیگری این موضوع را نقض می­کنند بنابراین نیاز به بررسی بیشتر دارد. در طی فرآیند ADE، آنتی­‌بادی­‌ها می­توانند با فرآیند اپسونیزاسیون (Opsonization) به­ کمک قطعات فعال کمپلمان ذرات ویروسی را بپوشانند و سبب تسهیل برداشت آن­ها و تشدید عفونت شوند. هرچند بیشتر این آنتی­‌بادی­‌ها در پاسخ به مناطق غیر غالب ایمنی ساخته می­شوند. بررسی آنتی‌­بادی­‌های اختصاصی علیه SARS-CoV-۲ (سرولوژیک) می­تواند به ­عنوان یک روش مکمل برای تشخیص افرادی که تست نوکلئیک‌­اسید آن­ها منفی شده است یا افرادی که مبتلای بدون علامت می‌­باشند، مفید باشد. به ­عبارت­‌دیگر تست­‌های سرولوژیک احتمال برخورد افراد با بیماری در نمونه­‌گیری­‌های متعدد را کاهش می­دهد و منابع محدود و ارزشمند تست Real-time PCR را برای افرادی که نیاز مبرم به آن دارند، حفظ می­کند. همچنین برای پلاسما­درمانی توجه به نوع آنتی‌­بادی تولید­شده در بدن فرد بهبود­یافته و تیتر آنتی­‌بادی برای انتقال به فرد دیگر به منظور پیشگیری یا درمان COVID-۱۹ از اهمیت بالایی برخوردار است.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی - پژوهشی لیزر در پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Lasers in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb