جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای شهابی

سکینه آرامی، سیما شهابی، معصومه طباطبایی، نسیم چینی فروش، احسان مرشدی، سارا ترابی،
دوره ۸، شماره ۱ - ( فصلنامه لیزر پزشکی ۱۳۹۰ )
چکیده

مقدمه: کابرد لیزر در رشته دندانپزشکی از قبهتر مواد ترمیمی به دندان مورد توجه خاصی قرار گرفته است. هدف از این مطالعه انجام مقایس‌ه­ای بین ریزنشت ترمیم­‌های کامپوزیت در ناحیه اکلوزال و سرویکال حفرات تهیه­‌شده با لیزر Er:YAG و حفرات تهیه­‌شده به روش متداول با استفاده از فرز الماسبیل حذف پوسیدگی‌­ها و آماده­‌سازی حفرات ترمیمی و نیز تغییر خصوصیات سطحی برای اتصالی و توربین بود

روش بررسی: تعداد ۱۲ عدد دندان مولر سالم برای این مطالعه مورد استفاده قرار گرفتند سپس نمونه­‌ها به‌­صورت تصادفی به ۲ گروه ۶ تایی تقسیم شدند و روی هر نمونه دو حفره کلاس V یکی در باکال و دیگری روی سطح لینگوال توسط توربین یا لیزر Er:YAG تهیه شد. پس از پروسه اچینگ و باندینگ، حفرات به‌­صورت incremental توسط رزین کامپوزیت، پُر و هر لایه به مدت ۴۰ ثانیه کیور شد. به کلیه سطوح دندان­‌ها تا ۱ میلی­متری مارژین­‌های ترمیم دو لایه وارنیش مقاوم به اسید (لاک ناخن) زده شد. بعد نمونه‌­ها درون محلول متیلن بلوی ۲درصد قرار گرفتند و پس از ۲۴ ساعت شسته و خشک شدند. پس از برش نمونه‌­ها در امتداد محور طولی، دندان به دو نیمه باکالی و لینگوالی تقسیم شدند. سپس نمونه­‌ها به­‌صورت کور زیر میکروسکوپ نوری بررسی شدند.

یافته­‌ها: نتایج مربوط به نفوذ رنگ بین ۲ گروه در ناحیه سرویکال و اکلوزال به‌­صورت جداگانه توسط آزمون Kruskal-Wallis مورد ارزیابی قرار گرفت و تفاوت معنی­‌داری بین دو گروه از نظر نفوذ رنگ دیده نشد.

نتیجه‌گیری: بدون توجه به روش به‌­کار برده شده برای تهیه حفرات ترمیمی (لیزر Er:YAG یا فرز الماسی)، ریزنشت ناحیه سرویکال ترمیم‌­های کلاس V که روی سطح ریشه قرار دارد، به‌­صورت معنی­‌داری از ریزنشت مارجین‌­های ناحیه اکلوزال واقع بر مینا بیشتر است. 


سیما شهابی، نسیم چینی فروش، علی داودی، مریم جهانشیری مقدم، بتول کریمی، سید مصطفی فاطمی،
دوره ۱۴، شماره ۳ - ( لیزر در پزشکی ۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: داربست​‌های زیست‌ ​تخریب​‌پذیر به​ همراه بیوسرامیک‌​ها زیست ​سازگاری بسیار خوبی را در بسیاری از کاربردهای مهندسی بافت از خود نشان داده‌​اند و توانسته‌​اند رشد سلول‌​ها و همچنین سازمان​‌یابی سه​‌ بعدی شبه​‌بافتی آن​ها را سبب گردند، انتظار می​رود لیزرهای کم​‌توان بتوانند این روند را بهبود بخشند.
روش بررسی: در این مطالعه اثر لیزر کم​‌توان Ga- Al-As با طول​‌موج ۸۳۰ نانومتر (و توان خروجی ۴۰۰mW) از فاصلۀ یک سانتی‌​متری به​ مدت ۱۰۰ ثانیه در روز بر زیست​ سازگاری وزیست ​فعالی داربست کامپوزیتی PLGA-PEG-Hydroxyapatite در روزهای ۷ و ۱۴ بررسی شده است.
یافته‌ها: برمبنای نتایج به​ ترتیب بلور هیدروکسی​آپاتیت نسبت به کامپوزیت و کوپلیمر، زیست​ سازگاری بیشتری دارند و این میزان طی زمان افزایش می​‌یابد. لیزر بر زیست​ سازگاری هیدروکسی​آپاتیت در هر دوزمان اندازه‌​گیری معنی‌​دار است وباعث افزایش آن می​‌شود ولی این اثر بر کوپلیمر مورد آزمایش به​‌طور​کلی معنی‌​دار نیست. تابش لیزر در کامپوزیت باعث افزایش اندک و معنی‌​دار زیست​ سازگاری می‌​گردد همچنین به ​ترتیب بلور هیدروکسی​آپاتیت نسبت ​به کامپوزیت و کوپلیمر زیست​ فعالی یا بیواکتیویتۀ بیشتری دارند و باعث افزایش فعالیت آنزیم آلکالن​فسفاتاز می​‌شوند و این میزان طی زمان افزایش می‌​یابد هر دوی این روندها دارای تفاوت معنی‌​دار می‌​باشند. اما، اثر لیزر بر زیست​ فعالی یا بیواکتیویتۀ هیدروکسی​آپاتیت در هر دو زمان اندازه​‌گیری معنی‌​دار نیست وباعث افزایش آن نمی​شود این اثر بر کوپلیمر مورد آزمایش نیز به ​طور​کلی معنی‌​دار نیست. در​خصوص کامپوزیت هم می​توان گفت که تابش لیزر باعث افزایش اندک زیست​ فعالی در روز چهاردهم می​‌گردد ولی این تغییر مختصر معنی​‌دار نمی​‌باشد.بررسی اثر لیزر به​ تنهایی نیز بیانگر عدم تفاوت معنی​‌دار در افزایش بقاء و  بیواکتیویتۀ  سلول​‌ها و فعالیت آنزیم آلکالن​فسفاتاز در گروه تابش لیزر می‌​باشد.
نتیجه​‌گیری: تابش دوز و طول ​موج لیزرمورد آزمون در این مطالعه می​تواند موجب بهبود زیست ​سازگاری هیدروکسی​آپاتیت و کامپوزیت شود ولی بر کوپلیمر بی اثر است. همچنین این تابش بر بیواکتیویته و میزان آنزیم آلکالن​فسفاتاز سلول​‌ها در مجاورت مواد مورد آزمون بی‌​تأثیر بوده است.

فاطمه اسلامی قرائتی، فهیمه شهابی‌پور، زهره تهرانچی نیا،
دوره ۱۸، شماره ۳ - ( لیزر در پزشکی ۱۴۰۰ )
چکیده

زمینه و هدف: جوانسازی پوست و کاهش چین و چروک‌های ناشی از افزایش سن همواره مورد توجه بوده است. روش‌های مختلفی از قبیل لیزرهای تهاجمی و غیرتهاجمی برای جوانسازی و کاهش آثار افزایش سن بر پوست انسان ابداع شده است. روش‌های تهاجمی از قبیلResurfacing با لیزرهای Co۲ و Erbium می‌باشند و در این بین، روش‌های غیرتهاجمی از قبیل لیزرهای تابش نور لیزر Intense pulsed Light (IPL) و Pulsed Dye Laser (PDL) برای جوانسازی پوست مورد استفاده قرار می‌گیرند. در این مطالعه کارایی اثر نور قرمز بر جوانسازی پوست صورت بیماران مبتلا به پیری خفیف تا متوسط پوست مورد ارزیابی قرار گرفت.
روش اجرا: ۱۰ بیمار مبتلا به علائم بالینی پیری خفیف تا متوسط پوست که توسط درماتولوژیست ویزیت شده بودند، وارد مطالعه شدند. دستگاه PDT که در این مطالعه مورد استفاده قرار گرفت از نوع Waldmann بود که قادر به تولید طول موج ۶۳۳ نانومتر می‌باشد. بیماران مدت ۳۶ ساعت بعد از هر جلسه درمانی از یک مرطوب‌کننده و یک پاک‌کننده هیپوآلرژیک ملایم استفاده کردند و به منظور پرهیز از نور UVA و UVB از یک ضد‌افتاب مناسب با SPF بالا استفاده کردند. همچنین از بیماران خواسته شد تا در طول درمان از مصرف کرم و سایر محصولات ضد‌چروک خودداری کنند. در ماه ۴ بعد از درمان درجه بهبودی توسط مقیاس درجه‌بندی Fitzpatrick و براساس مقایسه عکس‌های گرفته‌شده از بیماران مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته‌ها: فتوگراف‌های بیماران قبل و بعد از درمان براساس میزان چروک‌های صورت در ناحیه پیشانی، دور چشم، پل بینی، دور لب و گونه و با استفاده از معیار Fitzpatrick مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج آماری حاکی از کاهش میزان چین و چروک‌های صورت با استفاده از Red Light PDT بوده است.‌
نتیجه‌گیری: درمان چین و چروک‌های صورت با استفاده از تابش نور قرمز روشی مناسب برای برطرف‌کردن آثار استرس‌های فیزیکی و شیمیایی وارد شده بر سلول می‌باشد و می‌تواند با تحریک تولید بافت‌های الاستیک باعث بهبود قوام و به دنبال آن کاهش چروک‌های پوست گردد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی - پژوهشی لیزر در پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Lasers in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb