دوره 19، شماره 4 - ( 2-1402 )                   جلد 19 شماره 4 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Allahyari D, keshmniri Neghab H, Rezakhani N. Effectiveness Photobiomodulation therapy on reproduction, colonization and immigration of fibroblast cells in normal and diabetic conditions. lmj 2023; 19 (4) :1-8
URL: http://icml.ir/article-1-579-fa.html
اله‌یاری درناز، کشمیری نقاب هدا، رضاخانی نکیسا. بررسی اثربخشی Photobiomodulation therapy بر تکثیر، مهاجرت و کلونی زایی سلول‌های فیبروبلاست در شرایط نرمال و دیابتی. فصلنامه علمی پژوهشی لیزر در پزشکی. 1402; 19 (4) :1-8

URL: http://icml.ir/article-1-579-fa.html


گروه بیوشیمی و بیوفیزیک، دانشکده علوم و فناوری نوین ، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران،ایران
چکیده:   (1083 مشاهده)
زمینه و هدف: یکی از شایع‌ترین عوارض مزمن دیابت، زخم پای دیابتی است. تاثیرات مهم زخم بر روی سلامت جسمی و روانی، محققان را برای یافتن درمان‌های کارآمد هدایت می‌کند. یکی از روش‌های درمان که در سال‌های اخیر توسعه یافته است لیزر کم‌توان است.
لیزر درمانی کم‌توان (LLLT) یک روش پزشکی است که برای درمان درد و سرعت‌بخشیدن به بهبود زخم استفاده می‌شود. لیزر کم‌توان باعث تغییر در روند بهبود در سطح سلولی می‌شود و آزادسازی فاکتورهای رشد از فیبروبلاست‌ها را افزایش می‌دهد، در نتیجه سبب تکثیر سلولی می‌شود. در این پژوهش اثر تابش لیزر کم‌توان بر روی روند تکثیر، مهاجرت و کلونی‌زایی سلول‌های نرمال و دیابتی فیبروبلاست انسان رده L929 مورد بررسی قرار گرفت. مطالعات نشان می‌دهد استفاده از لیزر کم‌توان در دوز و مدت زمان مناسب می‌تواند نرخ اپیتلیال زایی را افزایش دهد و در‌نتیجه راه کار درمانی برای زخم‌های دیابتی باشد.
روش و بررسی: مطالعه آزمایشگاهی مداخله‌ای و در محیط In vitro آزمایشگاه کشت سلولی سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در سال 1401-1400 انجام شد. ابتدا کشت سلول‌های فیبروبلاست پوست انسان L929 در محیط کشت DMEM  انجام شد.گروهی از سلول‌های کشت داده‌شده با قرار‌گرفتن در غلظت 17 میلی مولار گلوکز به مدت 24 ساعت دیابتی شدند. بعد از تیمار سلول‌های طبیعی و دیابتی با لیزر کم‌توان با دوز  j/cm23 به صورت سه روز متوالی و هر روز یک بار به مدت سه دقیقه، میزان زنده‌مانی، تکثیر و مهاجرت سلولی را با روش تست MTT ، میکروسکوپ نوری اینورت و آزمون کلونی‌زایی بررسی شد.
یافته‌ها: نتایج درمان زخم‌های ایجاد‌شده در سلول‌های طبیعی و دیابتی با لیزر کم‌توان با دوز j/cm2 3 نشان داد که زنده‌مانی و تعداد کلنی‌های ایجاد‌شده در سلول‌های مورد تابش قرار‌گرفته بیشتر بوده است و سلول‌هایی که تحت تابش قرار نگرفتند کمترین زنده‌مانی‌، مهاجرت در بهبود زخم را داشته‌اند.
نتیجه‌گیری: به‌طور‌کلی می‌توان گفت که تابش لیزر کم‌توان باعت تغییرات در روند تکثیر سلولی می‌شود و استفاده از لیزر کم‌توان در دوز و مدت زمان مناسب می‌تواند در درمان زخم‌های دیابتی موثر باشد.
 
متن کامل [PDF 965 kb]   (429 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1402/2/9 | پذیرش: 1402/2/10 | انتشار: 1402/2/10

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی - پژوهشی لیزر پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Lasers in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb