جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای محرابی

پرویز زبده، علیرضا محرابی،
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( لیزر در پزشکی ۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: امروزه به­ کارگیری لیزر درجراحی و درمان، گسترۀ وسیعی از پژوهش­ های محققان و دانشمندان را به­ خود اختصاص داده است. یکی از مهم­ترین خصوصیات رفتاری لیزر به­ هنگام برخورد با بافت، اثرات گرمایی و حرارتی آن می‌­باشد.

روش بررسی: در این پژوهش با توسعۀ حل تحلیلی و محاسباتی معادلات حاکم بر انتقال حرارت در بافت پوست سر به­ هنگام برخورد باریکۀ لیزر با آن، نتایج قابل ملاحظه­ ای جهت هدایت گرمایی و کنترل دقیق توزیع دما در بافت و اثرات ناشی از آن حاصل گردید به­ نحوی­که با حداقل آسیب به بافت­ های سالم در مجاورت سلول­ ها وتومورهای بدخیم، درمان به شکل مؤثر صورت پذیرد.

یافته­ ها: پاسخ و نمودار به­ دست­ آمده از تغییرات دما برای عمق لایۀ اپیدرمیس و مدت­ زمان تابش، حاکی از این مطلب می­ باشد که باتوجه به پایین بودن سطح گرمای ویژه در بافت پوست سر، به­ کارگیری لیزرهای با توان بیش از ۶۵۰ میلی­وات آسیب حرارتی در بافت سالم را پیش روی خواهد داشت. مدل سه­‌بعدی یافته­ شده به­ صراحت نشان می­ دهد که با افزایش زمان تابش به­ سرعت در عمقی حدود ۱۰۰میکرومتر از لایۀ اپیدرم بیشینۀ جذب حرارت صورت می­‌گیرد و تغییر دما تا حد۲۰ درجۀ کلوین خواهد بود. نتایج نشان می­ دهد که با درنظرگرفتن اثرمتابولیسم سلولی، افزایش دما در ناحیۀ اپی­درمیس را شاهد خواهیم بود، اما، با استفاده­ از مدل جریان دما در پوست و نیز درنظرگرفتن جریان خون و عوامل موضعی خنک­ کنندۀ هدایتی، همرفتی و تابشی می­ توان به­ صورت پارامتریک روند افزایش دمای بافت را به­ نحو چشمگیری کند کرد.


فاطمه غریب زاده، محسن محرابی، حسین شیرکانی، صادق کریمی،
دوره ۲۰، شماره ۱ - ( ۱۲-۱۴۰۲ )
چکیده

اهداف: امروزه پروتکل‌های رایج در درمان‌های سرطان، مانند جراحی، شیمی‌درمانی و رادیوتراپی، به‌دلیل اشکالات خاص خود مانند زخم‌،عمل جراحی، مقاومت دارویی شیمی‌درمانی، و برخی علائم مزمن پرتودرمانی و غیره به سختی رضایت‌بخش هستند. در این میان نورپویادرمانی به عنوان روشی جدید برای درمان سرطان با عوارض جانبی کمتر بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
مواد و روش‌ها: در این پژوهش نانوذرات سولفیدمس با استفاده از یک روش آسان و کم‌هزینه سنتزشده و توانایی آن در آشکارسازی اکسیژن یکتایی در محیط‎‌های متفاوت (نسبت آب به - اتانول) مورد بررسی قرار گرفت.
یافته‎‌ها: به منظور بررسی خصوصیات ساختاری و ویژگی‌های نوری نانوذرات سولفیدمس آنالیزهای پراش اشعه ایکس، میکروسکوپ الکترونی عبوری، طیف‌سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه و طیف ماوراء بنفش - مرئی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. ازلیزر ۸۰۸ نانومتر (توان ۱ وات بر سانتی‌متر مربع) به‌عنوان منبع تابش استفاده شد. تمامی آنالیزها تشکیل نانوذره ذکرشده را تایید کردند و اندازه نانوذرات سولفیدمس تقریبا ۱۰ نانومتر بدست آمد.
نتیجه‎‌گیری: مطالعه آزمایشگاهی نشان میدهد که نانوذرات سولفیدمس دارای اثر نورپویادرمانی عالی تحت تابش لیزر ۸۰۸ نانومتر هستند که میتوانند به‌طور موثر اکسیژن یکتایی را برای از بین بردن سلول‌های سرطانی تولید کنند. بنابراین نانوذرات سولفیدمس می‎توانند به‌عنوان ماده حساس به نور زیست‌سازگار و قدرتمند برای درمان نورپویا کارآمد مورد استفاده قرار بگیرند. بررسی‌ها نشان میدهد که افزایش نسبت آب به اتانول باعث کاهش دقت پروب آنتراسن در شناسایی اکسیژن یکتایی در پدیده نورپویادرمانی میشود بنابراین حلال اتانول به عنوان بهترین حلال برای تولید اکسیژن یکتایی انتخاب و مورد استفاده قرار گرفت. علاوه‌براین، تکرارپذیر بودن نتایج در محیط اتانولی مورد بررسی قرار گرفت و نتایج بدست آمده فرآیند تکرارپذیری تولید اکسیژن یکتایی با استفاده از نانوذرات سولفیدمس را تایید میکند.
 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی - پژوهشی لیزر در پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Lasers in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb