دوره 20، شماره 1 - ( 12-1402 )                   جلد 20 شماره 1 صفحات 13-5 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Heidary Z, Nahvifard E, Shirkavand A, Mohajerani E. A Smartphone-Based Spectral Optical Imaging Setup and Quantifying a Skin Lesion Model Towards Clinical Application. lmj 2024; 20 (1) :5-13
URL: http://icml.ir/article-1-600-fa.html
حیدری زیبا، نحوی فرد الهه، شیرکوند افشان، مهاجرانی عزالدین. چینش سامانه تصویربرداری نوری طیفی مورد استفاده در تلفن همراه هوشمند و کمی سازی ضایعه بافت پوست مدل شده به ‎منظور کاربری بالینی. فصلنامه علمی پژوهشی لیزر در پزشکی. 1402; 20 (1) :5-13

URL: http://icml.ir/article-1-600-fa.html


دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین – ایران
چکیده:   (596 مشاهده)
اهداف: در سال‌های اخیر برخی روش‌های غیرتهاجمی برای ارزیابی وضعیت مشکلات (بیماری) پوستی و بافت‌ها ایجاد شده‌اند. ارزیابی بیماران بعد از لیزردرمانی برای بهبود بیماریهای پوستی، به‌صورت بصری و براساس تجربه پزشکان انجام می‌شود. این نوع بررسی غیر خطی بوده و امکان خطای انسانی وجود دارد، لذا استفاده از روشهای کمی و ابزاری در کنار ارزیابی بصری وابسته به پزشک، پیشنهاد می‌شود. این پژوهش با هدف ارائه یک سیستم اپتیکی بر پایه طیفسنجی و استفاده از موبایل جهت بررسی تمایز میان بافت سالم و ناسالم بهمنظور برای پایش و بررسی روند بیماری پوستی طراحی میشود.
مواد و روشها: در این پژوهش از روش طیفسنجی بازتابی پخشی و تصویربرداری بر پایه طیف استفاده شده است. درواقع با استفاده از تحلیل داده‌های طیفسنجی از یک ضایعه شبیهسازیشده عروق خونی بر روی پوست به عنوان کیس مورد مطالعه، یک روش تصویربرداری برپایه طیفسنجی ارائه می شود.
یافته‌ها: دادههای طیفی از پوست مورد بررسی قرار گرفت، با تحلیل دادههای طیفی بازتابی پخشی، تمایز میان قله جذبی پوست سالم و پوست دارای ضایعه (شبیهسازیشده) مشخص شد. در ادامه با استفاده از این تمایز میان قلههای جذب در طیف بازتابی پخشی، سیستم تصویربرداری برای ثبت تصویر همزمان پوست و ضایعه پیشنهاد شد. این سیستم تصویربرداری یک چیدمان اپتیکی اولیه جهت دستیابی به تصویر بدون بازتاب آینهای و همچنین حذف عوامل محیطی مانند نور محیط می‌باشد. در واقع با مشخصکردن طول موج شاخص از تحلیل طیفسنجی باززتابی پخشی و انتخاب منبع نور مطابق با طول موج شاخص و نوردهی به ضایعه، میتوان تمایز بهتری از آن ضایعه و ناحیه سالم اطراف را نشان داد. همچنین در این سیستم از دوربین موبایل به عنوان دتکتور استفاده شده است.
نتیجهگیری: پس از ثبت تصویر از پوست سالم و ضایعه شبیهسازیشده روی پوست به ‎صورت همزمان، به پردازش تصویر و کمیسازی تصویر ثبتشده که با طول موج شاخص نوردهیشده، به تشخیص و بررسی پوست و ضایعه شبیهسازیشده پرداخته شد.
 
متن کامل [PDF 865 kb]   (194 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1402/8/4 | پذیرش: 1402/11/14 | انتشار: 1402/12/12

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی - پژوهشی لیزر در پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Lasers in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb