دوره 16، شماره 2 - ( لیزر در پزشکی 1398 )                   جلد 16 شماره 2 صفحات 2-10 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه فیزیک و مهندسی پزشکی، دانشکدۀ پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (3190 مشاهده)
مقدمه: ارزیابی صحت عملکرد عروق کرونری در حین عمل، برای جلوگیری از شکست زودهنگام عمل­های بای­پس قلبی ضروری است. در سال­های اخیر، روش تصویربرداری فلئورسنت جهت بررسی پیوند عروق در حین جراحی مورد استفاده قرار گرفته است. از­آنجایی­که تاکنون روش و چینش ایدئالی برای بررسی عروق قلبی به­ صورت پیش­بالینی ارائه نشده است، هدف از انجام این طرح بهبود روش تصویربرداری فلئورسنت مادون قرمز عروق قلبی و کمی­سازی آن می­باشد.
روش بررسی: سامانۀ تصویربرداری فلئورسنت مادون قرمز در دو بخش آرایۀ تحریکی و آشکارسازی طراحی شد. در این طرح از قلب 10 موش صحرایی به صورت برون­تنی و با تزریق محلول ایندوسیانین سبز به عروق قلبی آن­ها تصویربرداری شد. با تصاویر حاصل از این سیستم تصویربرداری، به بررسی رابطۀ بین آنژیوگرافی عروق قلبی با اندازۀ عروق و میزان جریان خون در داخل آن­ها پرداخته شد. در این طرح، پس از تعیین نمودار شدت بر حسب زمان برای نواحی مشخص ­شده­ ای از عروق قلبی، گرادیان و سطح زیر نمودار برای عروق قلبی با قطر­های متفاوت محاسبه شد.
یافته ­ها: نمودار شدت روشنایی عروق حاوی مادۀ ایندوسیانین سبز بر حسب زمان با تعیین نواحی مشخص از عروق به­ دست آمد. مقادیر گرادیان در این طرح در محدودۀ 3/6-5/3 بر ثانیه و همبستگی آن با اندازۀ عروق 9938/0 و مقادیر سطح زیر نمودار در محدودۀ 1282-712 ثانیه و همبستگی آن با اندازۀ عروق 9951/0 به­ دست آمد.
نتیجه­ گیری: سامانۀ تصویربرداری فلوئورسنت مادون قرمز فلوئورسنت پیشنهادی، رزولوشنی در حدود62 میکرومتر دارد و بنابراین در تصاویر حاصل از آن می­توان عروق قلبی موش را به ­راحتی شناسایی و مشاهده کرد. گرادیان شدت مادۀ فلوئورسنت و مساحت سطح زیر نمودار شدت-زمان با اندازۀ عروق قلبی موش همبستگی 99 درصد دارند.
متن کامل [PDF 690 kb]   (952 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1398/6/9 | پذیرش: 1398/6/9 | انتشار: 1398/6/9

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.