دوره 4، شماره 4 - ( فروردين 1385 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 15-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

سیدموسوی سیدمجتبی ، عطایی فشتمی لیلا ، رضایی ساسان ، فاتح محسن ، هاشمی سیدجمال . بررسی اثر لیزر کم توان دیود با طول موجهای 685 و 830 نانومتر بر روی قارچ کاندیدا آلبیکنس در شرایط آزمایشگاهی. فصلنامه علمی پژوهشی لیزر در پزشکی. 1385; 4 (4) :9-15

URL: http://icml.ir/article-1-42-fa.html


چکیده:   (15213 مشاهده)
زمینه و هدف: کاندیدا آلبیکس اصلی ترین عامل بیماری کاندیدیازیس است که امروزه به خاطر افزایش عوامل زمینه ساز و تضعیف کننده سیستم ایمنی مثل ایدوز، به وفور گزارش می شود. از آنجایی که اغلب درمان عفونت کاندیدیازیس منجر به شکست و عود کننده میگردد، لذا در این مطالعه اثر لیزر کم توان دیود بر روی قارچ کاندیدا آلبیکنس بررسی گردید. با توجه به اینکه اطلاعات محدودی در زمینه بررسی اثرات لیزر روی قارچها وجود دارد، لذا دلیل بررسی اثر لیزر روی قارچ ها در شرایط آزمایشگاه به این علت بوده که مشخص شود اثر اشعه لیزر درمانی کم توان در کنترل و از بین بردن قارچها ناشی از اثرات مستقیم لیزر روی میکروارگانیسم و یا ناشی از اثرات تحریک ایمنی بافتها روی میکروارگانیسم ها می باشد.روش بررسی: در این مطالعه که به مدت 28 ماه در شرایط آزمایشگاهی و شرایط تجربی انجام شد، ابتدا قارچ کاندیدا آلبیکنس، با استفاده از روشهای استاندارد شناسایی گردید و بر روی پطری دیش های حاوی محیط کشت سابورودکستروز آگار همراه با کلرامفنیکل کشت داده شد. سپس 4 گروه از نمونه های قارچی مورد نظر که در هر گروه 12 پطری دیش قرار داشت توسط لیزر کم توان دیود با طول موج 685 nm و توان 25 میلی وات به ترتیب با انرژیهای 10, 5, 3 و 20 J/cm2 اشعه دهی شدند. پنج گروه هم با طول موج 830 nm و توان 200 میلی وات به ترتیب با انرژی 30, 10, 5, 3 و 50 J/cm2 مورد تشعشع قرار گرفتند و یک سری دوازده تایی نمونه بدون تشعشع هم به عنوان شاهد (کنترل) مدنظر قرار گرفت. در پایان ممانعت یا مهار رشد سویه قارچی، تغییرات مرفولوژیک ماکروسکوپی و میکروسکوپی، حساسیت دارویی، بیمارزایی در موش سوری و تغییرات ژنومی نمونه های مورد آزمایش در مقایسه با نمونه های شاهد مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که لیزر با یک رفتار وابسته به دوز در ایجاد تغییرات روی قارچ کاندیدا آلبیکنس در شرایط آزمایشگاهی تاثیر می گذارد. به طوریکه در دوز مساوی و بالاتر از 10 J/cm2 هر دو طول موج در اکثر گروهها بیشترین اثرات را نسبت به دیگر گروهها داشته اند نتیجه گیری: نتایج بدست آمده از این بررسی حاکی از آن است که اشعه لیزر با طول موج های درمانی به طور مستقل سبب ایجاد تاثیرات بر روی قارچ ها می شود و به نظر می رسد این تغییرات در سطح پروتئین ها و احتمالا پس از بیان ژن باشند.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1385/6/15 | انتشار: 1384/12/24

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی - پژوهشی لیزر پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Lasers in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb