دوره 8، شماره 3 - ( فصلنامه لیزر پزشکی 1390 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 22-14 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

A Modelling of Ultrasound Generation by Laser in a breast tumor and Study of tumor Parameters effect on Generated Ultrasound Properties. lmj 2011; 8 (3) :14-22
URL: http://icml.ir/article-1-230-fa.html
دهقانی بیدگلی زهره، میران بیگی محمدحسین، ابوالحسنی محمدجواد. شبیه سازی تولید امواج اپتواکوستیک در اثر دریافت انرژی لیزر در تومور پستان و بررسی اثر ویژگی های تومور بر ویژگی های فراصوت تولیدی. فصلنامه علمی پژوهشی لیزر در پزشکی. 1390; 8 (3) :14-22

URL: http://icml.ir/article-1-230-fa.html


دانشکده برق و کامپیوتر، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
چکیده:   (8685 مشاهده)

مقدمه: امروزه، تشخیص سرطان در مراحل اولیه از مهم‌ترین دغدغه‌های پزشکان و محققان می‌باشد. یکی از روش‌های تصویربرداری که در سال‌های اخیر مورد توجه قرارگرفته و توانایی ویژه‌ای در تشخیص ضایعات کوچک دارد، تصویربرداری اپتواکوستیک می‌باشد. در این مقاله ضمن معرفی این تکنیک به شبیه‌سازی تولید امواج اپتواکوستیک در یک تومور کروی‌شکل پستان پرداخته‌ایم.
روش بررسی: در این تحقیق برای تولید فشار اکوستیکی درنتیجه دریافت انرژی لیزر پالسی در یک کرۀ جاذب و در مد روبه‌عقب (Backward) تابع تبدیلی معرفی شده است. سپس با استفاده از مدل ارائه‌شده اثر تغییر عرض پالس لیزر، ابعاد و عمق تومور و نیز ضریب جذب تومور و محیط بر ویژگی‌های اولتراسوند تولیدی مورد بررسی قرار گرفته است. کلیۀ شبیه‌سازی‌ها در محیط نرم‌افزاری MATLAB7 انجام شده است.

یافته‌ها: بررسی اثر عرض پالس لیزر بر شکل موج اپتواکوستیک تولیدی نشان داد که با افزایش عرض پالس لیزر دامنۀ موج حاصل افزایش می‌یابد. بررسی اثر ضریب جذب توده که نشان‌دهندۀ نوع توده نیز می‌باشد، نشان داد که دامنۀ اولتراسوند تولیدی با افزایش ضریب جذب تومور افزایش می‌یابد اما با افزایش ضریب جذب، دامنۀ اولتراسوند به‌تدریج اشباع می‌شود و در ضرایب جذب بالا رابطۀ میان دامنۀ اولتراسوند تولیدی و ضریب جذب به یک رابطۀ مرتبه دوم تبدیل می‌شود .

نتیجه‌گیری: برای طراحی یک سیستم لیزر- اولتراسوند با حداکثر کارآیی می‌توان درهر مورد با تست پارامترهای مختلف سیستم‌های لیزری موجود با استفاده از این مدل و نتایج شبیه‌سازی‌ها سیستم بهینه را از نظر حداکثر کارآیی انتخاب نمود. همچنین از نتایج به‌دست‌آمده می‌توان جهت تعیین مشخصات و نوع تومور در کاربردهای کلینیکی این تکنیک بهره جست.

متن کامل [PDF 474 kb]   (2069 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1390/2/11 | پذیرش: 1390/4/28 | انتشار: 1390/7/23

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی - پژوهشی لیزر در پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Lasers in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb